nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Talákozások - 2. rész

2011.05.20. 12:26 | supernowa | Szólj hozzá!

A Kedves Olvasó figyelmébe ajánlom, hogy először mindenképp olvassa el az első részt, különben értelmetlen a poszt! Javaslom esetleg a kettő bejegyzés párhuzamos olvasását. Még egyszer hangsúlyozom továbbá, hogy embereink nem ugyanazok 20 évvel később, mint az első részben megismertek, hanem alteregók, akik e korban is érettségi + 10, tehát 28-29 évesek.  

 

Szóval, a továbbiakban lássuk, miképp alakulnak megismert karaktereink élettörténete a közeljövőben, egy országban, ahol az ésszerűtlen és/vagy öncélú politikai és gazdasági tevékenységek, folyamatok felfoghatatlanul igazságtalan társadalmi állapotokat, azok pedig a beletörődött elkeseredettséget és a népesség katasztrofális ütemű fogyását hozzák el nekünk... 

(Félreértések elkerülése végett az írás az előző résszel együtt egyáltalán nem az előző rendszert élteti (főként, hogy a szerző egyáltalán nem baloldali érzelmű), csupán a mostani emberietlenségére és válságos állapotára igyekszik rávilágítani. Ha akár egy ember is elgondolkodik rajta, miközben olvassa, vagy miután elolvasta már megérte.)  

 

 

2. rész

 

Érettségi: 2005 ; Találkozó: 2015.

 

Jani: A nagy dumás arc menedzselte a programokat az osztályban, az egyik sulinapi műsorra leszervezett egy sztriptíztáncosnőt is, amit bár nem néztek jó szemmel a tanárok, megúszta egy o.fői figyelmeztetővel. Falujában a kultúrban, és a gimiben is rendre ő volt Petőfi március 15-én. Érettségi után az üzleti fősulin elvégzett egy 2 éves kamuszakot, majd egy biztosítótársaság csapott le rá piramisjáték keretében. Dumájával hamar bemákolt jó pár vaskos üzletet, és beszervezett pár szerencsétlent, akik persze egy fillért sem látnak majd az egészből ; így ma már középvezetőként egy fekete nagy kategóriás Audival jár tárgyalgatni. Ha lenne egy kis igazság e korban, jó pár szerződését felbontanának. Bankjegyekre és a sportkocsikra nedvet kiválasztó nőstényekkel vannak futó kapcsolatai, esze ágában sincs megállapodni.

Andi: A szöszi cicababa már nem volt szűz a 9.-es évnyitón sem, 16 éves korától pedig havi átlagban egy-egy új farkat szopott le, köztük a jó öreg Béciét. Később kissé megkomolyodott, hosszabb (pár hónaptól akár 1 évig terjedő)  kapcsolatai voltak. A találkozón hatalmas műkörmökkel jelent meg, ami nem csak vérének tömegére, hanem szakmájára is enged következtetni. Ja, nem (hivatásos) k*rva, hanem műkörömépítőként dolgozik. Mostani barátja egy helyi diszkó kidobója. Gyerek nincs, bár volt egy abortusza érettségi utáni nyáron. Azóta működik a bogyó, annak hiányában pedig a befejezett mélytorok.

Laci: Remek érzéke volt/van a nyelvtanuláshoz, tizedikben csinálta az első középfokút, érettségire meg sem állt háromnál, amiből kettőt azóta felsőfokúvá fejlesztett. Idegenforgalmi szakon végzett, majd az egyik legjobb szállodában dolgozott recepciósként, pár év múlva akár vezető beosztást is kaphatott volna. Aztán a körülmények és a bankszámla-kivonatokon látott számok hamar elhajtották, egy évet volt londiner Kölnben, majd a tőke birtokában továbbállt Angliába. Ott már volt lehetősége válogatni, ma már egy kisebb futárcéget vezet, valamint közép-kelet-európai munkaerőt közvetít. Egy légiutas-kísérőt vett feleségül, akitől van egy kisfia. Évente egyszer jár haza pár hétre.

Judit: A kis szemüveges pedálgép kitűnően érettségizett, bár közben jókora felesleges ismerethalmazzal is leterhelte magát. Fiúktól persze érintetlen maradt, a tanítóképzőn viszont egy-egy bulin - amikre persze el sem akart menni - azért némiképp pótolta a hiányosságokat. Jutka - e korban is - tanítónő lett, az összevonások és iskola-bezárások miatt már a harmadik faluban osztályfőnöke ugyanannak az osztálynak. Nemrég összeházasodott szerelmével, egy középiskolai fizikatanárral, akivel albérletben és jóformán máról holnapra élnek. Gyereket - ahogy mondják: "egyenlőre" - nem vállalnak.

Gábor: A golyófejű "Gubó" kettes-hármasokkal evickélt, a sikeres érettségihez minden bizonnyal hozzájárult, hogy ő volt a sulicsapat legjobbja. Sőt, edzésekre járt a közeli akadémiára, ahol nyaranta bentlakó is volt. Korosztályos nb1-ben játszott rendszeresen, később profi szerződése volt, havi milliós keresettel, prémiummal, sportkocsival, ribancokkal. Aztán egyre több volt utóbbiakból és a buliból, így aztán szépen lassan az nb3-ban találta magát. "Úgyis szar a térdem", nyugtatgatta magát egy-egy lemondott edzés alkalmával. Egy éve az osztrák regionális liga másodosztályában játszik, heti egy edzésre és egy mérkőzésre jár át. Egész jól megél belőle. Egy barátnője és egy kinti szeretője van, gyerek egyiküktől sincs még.

Mihály: A "kocka" srác gyakran a suliba is laptoppal járt, otthon pedig jóformán egész nap a gép előtt ült. Matekot, fizikát, infót kente, a többi tárgyat közepessel vészelte át. Progmat és műinfó szakokat végzett, felsőbb évfolyamokban már a züllött egyetemista életmódot is előszeretettel gyakorolta, így némileg elhúzódtak a tanulmányok. Szóval, tavalyelőtt végzett, azóta két cégnél dolgozott, most egyre inkább külföldön szeretne munkához jutni. Amire jó esély is van, hiszen Misi jó szakember, és van, ahol keresik és megbecsülik az ilyet.

Betty: Ne szépítsük, ez a gádzsi egy nagy ribanc. A suliból jó páran - köztük ugye Roli és Béci is - megdöntötték, pedig még csak egyáltalán nem is volt a vadászterülete. Egy hétvégi házibulin hárman vágták partiba, ekkor 17 éves volt. Rossz nyelvek szerint az érettségi elnökkel is "elbeszélgetett", hiszen a töri felelet elég messze volt a négyestől. Egy évet járt fősulira, ahol elvétve a saját koleszszobájában is aludt. Vagyis többnyire ott sem aludt. 20 évesen szült egy fiút, akit örökbe adott. Aztán Olaszországba jelentkezett ">>szexmentes<< erotikus munkára", néhány év és több tucat pénisz fényesre polírozása után hazaköltözött. Nemrég jelentkezett a Való Világ 6-ba, ahol eljutott a beszavazó show-ig, pechére azonban egy nálánál is nagyobb kurvával került szembe...

Roli: Őt kicsapták a suliból tizenegyedikben - szerencséjére nem azért, mert füvet és bélyeget árult a többieknek. Megverte egy évfolyamtársát, és a közbelépő testnevelő tanárra is kezet emelt. Az osztálykirándulásokon rendre megfektette Betty-t, egy extasy-s ködbe burkolt disco party alkalmával pedig Andit is leszopatta, igaz, ez már érettségi után volt, és csak e találkozón tudják majd meg mindketten, hogy ez megtörtént. Roli ült már kétszer hat hónapot önbíráskodás és kábítószerrel való visszaélés bűntettével, jelenleg kétes eredetű gépkocsikkal és erőteljes THM-ű kölcsönök határidőn túli behajtásával, valamint meta-naturális testépítéssel foglalkozik. Többnyire lotyókkal él együtt (e találkozón egyértelműen Bettyvel elevenítené fel az ifjúkori emlékeket), gyerek - legjobb tudomása szerint - nincs.    

Kati: Rendes, segítőkész csajszi volt, jó jegyekkel, kellemes természettel. A bioszra és a kémiára gyúrt, de végül be kellett érnie az egészségügyi fősulival az orvosi helyett. Ápolónőként helyezkedett el a helyi kórházban, ahol lelkiismeretesen végezte munkáját. A 30 órás munkanapok, a málló vakolat, a vérfoltos ágynemű huzatok, a rozsdától rothadó gurulóágyak és infúziós-állványok közepette is igyekszik mosolygós és kedves maradni. A nettó fizetés viszont egyre inkább benyeli a magyar valóság ádáz darálójába. Egy gyakorló orvossal járt pár évig, akivel szülői segítség híján szűkösen éldegéltek egy albérletben. A doki szakvizsgája után azonnal Svédországba ment, a távkapcsolat pár hónapig működött. Kati ausztriai álláshirdetések után kutat, lehetőleg szakmájában helyezkedne el, de magán-ápolónak vagy akár szobalánynak is bármikor kimenne. Családalapítás a láthatáron sincs.

Béla: Bélát meghúzták harmadikban magyarból, mert csöppet sem érdekelte a francia irodalom korabeli társadalom-ábrázolása, érettségi előtt pedig az angollal gyűlt meg a baja, így végül csak ősszel vizsgázott. Jó nagy pofája volt, de nem volt rossz arc, a csajok is bírták. Bettyt mondjuk nem volt akkora kihívás gerincre vágni, mint ahogy Andit leszopatni sem volt az, de néhány trófeát rajtuk kívül is begyűjtött. Mostanság is inkább a bulikat és a puncikat részesíti előnyben. Bár két szakmát is megcsinált az évek során, alkalmi munkákból tengődik. Valószínűsíthetően cső alkesz lesz, és egyre ócskább kocsmákba fog járni, ha csak nem talál valami jóra való teremtést, aki kicsit megzabolázza. Az előzőnek nem sikerült, aki egyedül neveli közös gyermeküket a fővárosban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr232919023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása