nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Szökőnapra

2012.02.29. 14:52 | supernowa | Szólj hozzá!

Kis csalás, kis kerekítés, és naptárunkban visszakapjuk egy összegben az előző 3 évben felhalmozott túlórákat. Egy nappal hosszabb a rövidke február, egy nappal hosszabb az oly hamar elillanó év. Egy nappal hosszabb az élet - persze nem feltétlenül a miénk -, mely a közhely szerint is sebesen elmúlik. Napok sokasága szökik a múltba megéletlenül vagy alig megélten, homokként pereg ki kezünk közül, ellenőrizhetetlenül, feltarthatatlanul, könyörtelenül. De legyen e nap ajándék, amolyan bónusz, amikor mindezen elgondolkodunk, amikor pár homokszem megragad a markunkban. Amikor jót akarunk tenni, maradandót alkotni vagy csak apróságokkal melengetni szíveinket. Persze, mindehhez nem kell az olimpiákkal azonos gyakoriságú (ritkaságú) dátum. Mint ahogy igazság szerint karácsonyfa és szenteste sem egymás szeretetéhez. Csupán szimbólumok, amire mindnyájunknak szüksége van, még akkor is, ha tudjuk, az érték és a tartalom anélkül is fennáll. Ma kiszabadítottunk két ablaküveg közül egy napok óta ott vegetáló büdös margitot, egy csúf, bűzös és idegesítő létformát, ami gyakran a wc-n lehúzva végzi. Most megmenekült a szenvedéstől és a végtől, és engedtük megszökni a szabadba. E napot is hagyjuk megszökni a szabadba, hátha megtalálja a kulcsot a tömlöchöz, ahol a súlyos mindennapok raboskodnak.

Címkék: ajándék szökés szabad

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr484225908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása