nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Földanya védelmében

2016.02.27. 15:49 | supernowa | Szólj hozzá!

Egy rövid, de remélem, elgondolkodtató bejegyzéssel jelentkezem hosszabb kihagyásom után.

Nem tartom magamat zöldnek (igen, fradista sem vagyok), így semmiféle világbéke-környezetvédő szervezethez tartozónak sem, egyszerűen csak végtelenül zavar a végtelen pazarlás, nemtörődömség, amit embertársaim nagyobb hányadától tapasztalok nap mint nap. Munkahelyen, szórakozva, utcán - otthon. Pedig nem kellene így lennie, nincsenek kőbe vésett szokások. Ha mindnyájan csak egy kicsit próbálnánk tudatosabbak lenni, úgy értem, kicsit talán önzetlenül, napi rutinokon, gondokon áthidalva is gondolkodni két fizikai-szellemi-lelki túlélés és/vagy sikerhajhászás, önmegvalósítás között, már hihetetlen sokat segíthetnénk. Elvileg önmagunkat, és talán meglévő, leendő utódainkat nagyon szeretjük, legalábbis rosszat semmiképp nem akarnánk, így e kép-párossal illusztrálnám az egyértelműt: miért Ősanyánk a Föld. Ehhez nem szükséges spirituális magasságokba röppenni tibeti meditációk, vagy ősmagyar táltos, dob segítségével (bár olykor biztosan nem ártana ez sem), hogy érezzük, belássuk ezt, hisz az abszolút materialista alapon kutató tudomány is végül ugyanezt világosan megmutatja nekünk:

foldszerkezet1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A Föld szerkezete  

zigota.jpg

                   

 

 

 

 

 

 

 

Petesejt szerkezete (megtermékenyítés közben

 

Folytatva analógiánkat, már nem is kell túl sok fantázia, hogy a több mitológiában is férfierőt jelképező Nap sugarai (fotonjai) élet hozatalát, fenntartását...

Szóval, most ne feltartott ujjú napközis tanítónéni, és nem is brüsszeli környezetvédelmi szabványbiztos szóljon belőlem, mikor azt mondom: vigyázzunk magunkra, vigyázzunk a környezetünkre, bármennyire is apró dolgoknak tűnnek, amiket megtehetünk egyenként, vagy közösségekben. Mert ami fáj a Földnek, az nekünk is fog. (Lásd szakrális földrajz tudománya.) És persze ne csak a fenyegetéstől való félelmünk miatt. Józan paraszti ésszel értsük, érzelmi intelligenciánkkal érezzük, hogy nem biztos, hogy az jó, amit látunk másoktól, amit szokásból csinálunk. Merjünk változtatni, víz folyatás, szemét halmozás közben, majd helyett gondolkodni, és tenni.

Címkék: siker védelem Föld Sejt

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr458423930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása