nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Anomália Hévízen II. - a Szellemállomás

2016.07.25. 12:48 | supernowa | Szólj hozzá!

Már jó pár esztendő eltelt az első rész megírása óta, ám a hévízi autóbusz-közlekedésben még mindig nem történt változás, ami a lepukkadt, 80-as évek bűzét és küllemét magán hordozó buszállomást illeti. A sofőrök még mindig hasonló nagy kedvvel fordulnak rá az odavezető, személyautókra tervezett szűkös utcába, ami aztán a még Borsodban is kimondottan ocsmánynak számító buszfordulóban öblösödik (s teljesedik) ki. A gödrök, nyomvályúk, a váróépület külső-belső displasiája, a nyári fesztiválok közbeni további akadályozottság mit sem változtak.

Hohohó! Egy hatalmas újdonság mégis történt eközben! Úgy bizony! Körülbelül két vagy inkább három éve felépült egy új állomás, ami a helyi (vagyis kis távolságús helyközi) autóbusz-állomás hivatott lenni, "városiasan" talán rövid pályás parasztelosztó lehetne. El is készült, büszkén a maga újdonságában, éjjel fényárjában pancsikolva... no és: teljes kihasználatlanságában. Egyszerűen elfelejtették megnyitni, ilyen-olyan okokból, így bármily szép, totálisan diszfunkcionális. És turistalátványosságnak sem jár az élen, mert még sz*r helyen is van - talán ezért (is) nem üzemelték be végül?? Kinézném a honi szervezés-vezetésből, hogy előbb megcsináljuk, aztán rájövünk, hogy nincs jó helyen. Akár Lali büfékocsija, az Üvegtigris! De azt legalább megpróbálták átvinni a srácok, miután kimatekozták, hogy valami nem oké, erre az EU-konform objektumra viszont úgy tűnik, mindenki nagy ívben tojik... a helyi néppel együtt, mert úgy igazán nem hallottam a helyi közvéleményt felharsanni, hogy ez akkor most micsoda is tulajdonképpen?! Már nem hír a helyi sajtónál, sem a piaci árusnéninél, a szállodai konyhásnál, vagy épp a képviselő testület jeles urainál, de már lassan-lassan a söntések környékén sem bukkan fel a busz nélküli buszváró rejtélye, mint beszédtéma... Mély hallgatás, és ettől lesz igazán szellemállomás az alább látható építmény.

Jól megy: Buszpályaudvar épült 225 millióból Hévízen, csak utast és buszt  nem látott még - Blikk

Talán a migráns-áradatra és a kényszer-betelepítésekre készülnek ily előrelátással, és innen osztogatják majd el a belső kvóták szerint a környező községekbe a jövevényeket? Vagy itt tör felszínre a keszthelyi metró? Ki tudja...

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr58912886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása