nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Január 2

2010.01.05. 16:32 | supernowa | Szólj hozzá!

Ismét január van, ismét egy boldog új év kezdete. Csak, hogy a jókívánságot idézzem. Vagy inkább jobbkívánság, hisz a pesszimisták (azaz jóformán mindenki, akivel összefutok) már úgy mondják: "boldogabbat!". Nos, én már ezen a dimenzión is áthaladván csak ennyit röffentenék magam elé: legalább ne rosszabbat... vagy ne sokkal rosszabbat.

De, hát így januárban, a családösszehozó karácsony után, az átmulatott és a kocsmából igazolatlanul nem mulaszott év végi napok után mindig ború jön, ami egyre több gonddal van megspékelve. Gondolom, csak azok vannak ezzel így, akik évről évre nem felfelé tartanak, és akiknek egyre inkább felvetődik a kérdés a fejükben: szüksége van-é a társadalomnak rám? (vagy nekem a társadalomra, egyre megy). De nem fejtegetem az életem frontvonalain történő vereségek mikéntjeit, okait meg főként nem, hiszen eredendően a saját hadseregeim gyengeségében kellene keresni azt. Meg ott, ahol irányítják azokat. Na, meg az irányítók irányítóit is, de azokat ne bántsuk, mert talán épp az a hatalom ír most ide. Ugye mily paradox..? Igazi januári paradoxon. Para...

E délutáni sötétség sem a decemberi homály izgalmas titokzatosságával ragad magával, hanem a ború setétje ez, amikor rájövünk, ma sem ment előrébb semmi, még ha volt is akarat, hogy ne így történjék, ilyenkor ez is hamar összeroppan. A hóesés, ami szemre épp oly tetszetős, mint karácsony előtt, ám ilyenkor már nem a szépet látjuk, csak a nyűgöt, csak a csúszós utakat, az olvadás utáni lucskot; áldás helyett égi fehér szart.


 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr471649102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása