nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Közterület-őrület 3. - A Liget

2022.12.02. 15:40 | supernowa | Szólj hozzá!

Közterületi állapotokat, fejlesztéseket (vagy azoknak hiányát), szürreális megoldásokat, egyéb érdekességeket vizsgáló sorozatunk legújabb részében ezúttal kisvárosunk egy, a Balaton-parthoz közel eső, nagy múltú, és mindenképp jobb sorsra érdemes területét vesszük górcső alá. Mai célpontunk tehát: az Erzsébet Liget. Meg kell jegyezzük továbbá, e poszt-szériánk akarva-akaratlanul is politikai állásfoglalást (is) takar, már csak azért is, mert a mindenkori hatalom pártján hazánkban úgy tűnik amúgy is csak az állhat(na), aki mindenre, amit ők tesznek, azt mondja, szép és jó; kritizálva még ha akarnánk sem tudnánk az országos és/vagy helyi önkormányzati vezetés oldalán állni ilyen jellegű írásokkal. Ez van, talán túléljük. Annyit viszont bizonyos, hogy mi, és az objektív szemmel megáldott helyi polgár, vagy ide látogató mindenképp többet várt az alább bemutatott projekttől.
A sorozat többi tagjához hasonlóan itt is a képeké a főszerep, jómagam kommentárokkal igyekszem kiegészíteni és/vagy erősíteni, árnyalni (ugye ha már Liget) és/vagy szórakoztatóbbá tenni az anyagot. 

A Liget története - itt megspórolhatom a kiegészítést, minden a tábla fényképén olvasható.


Nincs a falevelekkel gond, hiszen ősz van, teljesen jó helyen vannak. A minimál-költségű ösvény is, ami keresztül vezet a Ligeten, fogjuk rá, illeszkedik a tájba. Azt azért már láthatjuk, hogy nem egy Helikon parkkal van dolgunk.

...de hová is? Nos, ez a(z út) végállomás(a). Ezen építmény nem a kb. egy évvel ezelőtti beruházás terméke... Persze ami jó, az jó, miért is bántanánk, főként, ha ennyire nem spórolták ki az anyagot belőle annó?

Cuki tacsik pihenőállomás szegélyezi a majd' harminc méternyi utat

A Hat gyűrű biciklitároló a fejlesztés része, a szemetes droid 1.0 még a letűnt korok öröksége

A továbbfejlesztett verzió már saját házikóval bír, városcímer matricával, a kivitelező billogjával és azonosító számmal

Efféle különös objektumok is fellelhetők a Liget véletlenszerű pontjain. QR kód-totem, a másikból talán orgona lesz?

Ez pedig már a Liget határvidéke a Csárda előtt. A helyiek jól tudják mi volt ez; különös módon, amolyan időkapszulaként, mementóként még mindig itt áll. Akár Klubszékház is lehet belőle, esetleg fogház az elégedetlenkedőknek, netán rejtett kabinetiroda. Várom a további ötleteket a Kedves Olvasóktól! Kevésbé kreatív, informatikus graffitisek mindenesetre már leszignózták. (FTP -> File Transfer Protocoll - a szerk.) 

A Ligetről - nekünk legalábbis - egy fás terület jut eszünkbe. Még ha talán nem is erdős-sűrűséget várunk, de azért na. Az előző képeken is látszik, hogy a napfényt és térerőt azért nem igazán fenyegeti a lombkoronák összezáródása. A placc jelenleg inkább Erzsébet Mező, esetleg Erzsébet Tisztás nevet viselhetné.


A projekt keretében amúgy még egy hosszú kerítést és annak elburjánzott sövény társát likvidálták. Mindez idáig, lassan jó egy éve, egyéb tevékenység nyomai nem láthatók.
Mivel nyilvános adatról van szó, megjegyezhetjük, hogy ez a projekt 7,5 + 7,5 millió Forint támogatásból valósult meg (bár az erre vonatkozó tábla (véletlenül?) már nem látható), az interneten hamar fellelhető ez az információ.
Nos, azt mindenki döntse el maga, vajon a képen látható terület-"rendezés" és a leírásokkal kiegészített beruházás kihozható-e ennyiből. Ugye három eshetőség van: 1. Festetics Tasziló forrásaihoz képest túl kevés pénzt szántak rá 2. elég pénz volt de az elinflálódott közben 3. ..., a behelyettesítést Önökre bízom - vajon milyen lehetőség maradt még.?
Az, ehelyütt gyakran átszálló és állomásozó varjaknak mindenesetre határozott véleménye van: Kár..!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr7017993138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása