nowblog

Gondolatok kicsiny, szerencsés része, melyek szöveggé válnak... Mindenféléről.

Friss topikok

  • Ciklon85: Sajnos így van...ott éltem 13 évig. De azért szeretem a várost. (2012.10.27. 18:20) Anomália Hévízen
  • supernowa: @bulvármédiás =>:Igazából nem is a "közösülésre utalás" a baj, hiszen azt mondják, már a tánc m... (2012.06.03. 21:02) Buli, csajok, zene(?)
  • supernowa: @Gamma Leonis: Igen, teljesen jogos a vélemény. Csupán annyi a baj, hogy tűrünk, némán tűrünk. Tal... (2012.04.11. 17:07) Itt élned, (éhen / ki) halnod kell!
  • supernowa: Először is köszönet a komment írójának a véleményért! Akkor lássuk: "önkényesen összehordott téves... (2011.04.10. 10:40) Krimó kinyíró 1 - Balaton-part
  • StormCaster: Hehe,jóféle kis írás ismét :) Az ánizsos rész külön odabasz,a fényképpel együtt :) (2011.01.23. 21:59) Krimó kinyíró 3 - Belváros I.

Linkblog

HTML

Közterület-őrület 1.

2016.08.13. 14:52 | supernowa | Szólj hozzá!

A következő mini-sorozatban szeretett városom különösen elbaltázottan tervezett/kivitelezett, vagy épp elhanyagolt utcáit, tereit veszem kritikus górcső alá, melyből kiderül, hogy azért van még (lehetett volna) bőven mit és hová, máshogy és másképp. Ezen írások magját és tárgyilagosságát a képi illusztrációk adják, ehhez szolgál adalékul szubjektív képaláírásom, hogy majd a kedves Olvasó a kettőt összehozva állapítsa meg egyetértésének mértékét véleményemmel, és hogy egyáltalán érdemes-e foglalkozni mindezzel.  

A sorozat első része arra a járdarészletre igyekszik felhívni a figyelmet, ami a vasútállomásról vezet a sínekkel párhuzamosan a város keleti része felé. Forgalmas, és logisztikailag kiemelten fontos útvonal mind gyalogosan, mind autóval. A gond előbbi közlekedési mód esetén áll fenn. A kép egy gyenge-közepes esőzés alkalmával készült. Persze vannak ennél nagyobb gondok az életben, a legszebb inkább az, hogy elnézegetjük már egy pár éve/évtizede...Az akadálypálya megoldási opciói a kétségbeesni készülő gyalogosok számára a kép alatt olvashatók.

img-20160810-00562.jpg

Átkelési javaslatok: a.) Gázolj át a 10 cm átlagos mélységű pocsolya-rendszeren. (Gumicsizmával a további opciókat felesleges elolvasni) b.) Baloldalt kerítésre föl. Kellő kondi és ruganyosság birtokában is kellemetlen a távolabb látható, kerítést átburjánzó, természetesen szintén csuromvizes bokrok miatt. c.) A tócsák kikerülése a füvön. Ez esetben az autók fröcskölnek agyon, direkt vagy véletlenül, valamint a mocsaras állag miatt szintén megfelelő lábbeli viselése javallott. d.) Kerüld meg az úton! Igen ám, de vagy sprint, vagy a szembejövő forgalom nem csak szétáztat, de rád dudál, esetleg még jól el is üt! e.) Megmondtam hogy ne gyere erre esőben, vagy miért nem kocsival jöttél/hívjegytaxit!

A bejegyzés trackback címe:

https://blognow.blog.hu/api/trackback/id/tr6410408050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása